Waarom ben je de politiek in gegaan?


Waar ben je opgegroeid?

Ik ben geboren en opgegroeid in Groot-IJsselmonde in Rotterdam. De middelbare school heb ik doorlopen 'op Zuid', op het Gymnasium van het Montfort College. Naast mijn studietijd in Utrecht en een Europees uitstapje in Italië van bijna tien jaar, heb ik altijd gewoond en gewerkt als ondernemer in deze mooie stad.
Ik ben getrouwd en ik woon al twintig jaar met veel plezier in Kralingen, waar ik ook mijn Italiaanse taalschool heb.


Waarom ben je de politiek in gegaan?

'Als je een positieve bijdrage kan leveren dan moet je dat doen’.
In verschillende rollen heb ik als ondernemer al een bijdrage mogen leveren om deze stad mooier te maken.
Met Volt durf ik het aan de politiek in te gaan. Ik kan mij zeer goed vinden in de sociale en democratische standpunten van de partij en de toon waarmee deze naar buiten worden gebracht. Ik zie dat de stad in de loop der jaren mooier is geworden, maar zeker ook dat steeds meer dingen verslechteren.
Volt geeft mij de kracht daar op een positieve manier iets aan te willen doen en daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor de gemeenteraad van Rotterdam.


Waar ga je naar toe? (Wat zijn je doelen in de politiek?)

Mijn doel is te verbinden. Burgers met burgers en burgers met de overheid.
Vertrouwen is daarin het belangrijkste - en ook het meest kwetsbare element. Hiervoor is het belangrijk dat vanuit de overheid de communicatie toegankelijk en begrijpelijk is, opdat mensen ook makkelijk bij de diensten kunnen die voor hen bestemd zijn. Het betekent ook dat data van inwoners bij de overheid digitaal op orde moeten zijn, transparant én veilig.
Het is noodzakelijk om (digitale-)geletterdheid aan te pakken, opdat iedereen mee kan met het Rotterdam van de 21ste eeuw.


Waarom doet een Europese partij mee aan gemeenteraadsverkiezingen?  

Europa is de reden dat Rotterdam zijn hart weer heeft kunnen helen. Zonder Europa had Rotterdam nooit zo'n grote havenstad kunnen worden.

Europa komt tot leven in de regio. De helft van onze wetten is het gevolg van Europees beleid, daarom onderstreep ik het belang van Europa in de stad Rotterdam. Hierbij hoort het vertellen van een eerlijk verhaal.

Door heel Europa, in alle gemeenten, staan we voor dezelfde uitdagingen. Oplopende energieprijzen, woningnood en sociale ongelijkheid. De gemeente speelt een cruciale rol in het vormgeven van een nieuwe toekomst.
Alleen door op elk niveau actief te zijn, kan je deze uitdagingen echt aanpakken. Dankzij grote Europese ambities én concrete lokale acties pakken we de problemen van de 21ste eeuw aan.